43 godine

Nažalost, preživela sam rat i sve što ide s tim. Bila su takva vremena. Verovatno je i to uticalo na moje hormone i na to što sam ostala jalova. Doktorka mi je uvek govorila da to ne pominjem na taj način, ali kako sam odrasla na selu, ne umem drugačije da opišem to stanje.

Zaljubila sam se tek pre nekoliko godina, u svojoj 38 godini, u čoveka malo mlađeg od mene, koji je u to vreme želeo da zasnuje porodicu. Posle šest meseci naše veze, uradila sam analize hormona, jer nisam ostajala trudna. Uz neredovne cikluse, o kojima nisam mnogo razmišljala, dobila sam i jako loše rezultate. Nije mi trebalo mnogo da shvatim da je mogućnost da prirodno zatrudnim ravna nuli. Nekoliko meseci sam ćutala o ovome, jer me je bilo sram, a i plašila sam se da će me momak ostaviti.

Dobila sam preporuku za doktorku Gifing i kontaktirala je da mi da savet šta da radim. Rekla je da će mi prepisati biohormone i da ću funkcionisati sasvim dobro. Što se tiče trudnoće, predložila mi je pomoć i uputila na nekoliko klinika koje se bave tom oblašću.

U prvom trenutku sam pomislila da će moj momak biti razočaran i da me neće podržati u prolaženju kroz sve te procedure o kojima sam čitala, pa sam teška srca odbila njegovu prosidbu.

Počela sam da uzimam hormone koji su mi popravili raspoloženje i opšte stanje organizma. Ipak sam se pokajala zbog raskida i odlučila da popričam iskreno sa tim čovekom. Kad sam mu rekla kako stoje stvari, on je potpuno neočekivano insistirao na tome da ostanemo zajedno i da ukoliko ja želim, pokušamo s nekom od tih klinika.

Posle dva neuspešna pokušaja vantelesne oplodnje, rodio se naš sin Dejan, koji će sad napuniti godinu ipo dana. Preko dana je pravi nemirko, a mali anđelčić kad zaspi. Jednostavno je predivan!