Pre dve godine, napisao bih sledeće: ja sam pred invalidskom penzijom, osećam se veoma loše, zdravlje mi je uništeno, gubitnik sam po svim tačkama.
Imao sam 54 godine kad sam morao da odlučim da idem u invalidsku penziju, bio sam dijabetičar, sa utvrđenim posledicama na nervima, promenama na očima, privatan život ne bih ni pominjao, jer je bio u rasulu.
Radni vek sam proveo kao potpuno radno sposoban muškarac, ali je nekoliko godina unazad šećer počeo da uzima danak.

Prvo su bile neke tegobe kao sušenje usta, povećana žeđ za vodom, zatim vrtoglavice, poremećen vid i veoma često mokrenje. Promene raspoloženja su mi rasturile brak.
Prvi pregled je pokazao da imam jutarnji šećer 27, a tromesečni 14.

Dijagnoza je odmah postavljena, moj „pivski“ stomak optužen za sve, ali nisam bio zadovoljan ovakvim rešenjem.
Setio sam se prijatelja koji je nekoliko godina ranije išao u centar dr Gifing, ja sam ga zavitlavao, bio je dugo predmet šala naših drugara, jer je postao Dule „uštogljeni“, nikad više nije pio rakiju, pivo ili vinjak, a stalno je vodio računa o tome šta i kad jede. Od debelog dedice, postao je “onaj zgodni “. Iskreno, iznervirao je čitavu našu ekipu bajkera.

Da ne bih ponizno i lično molio za uslugu, guglao sam sve što sam mogao, a čim sam dobio kontakt, bez daljeg razmišljanja sam otišao u centar dr Gifing.

Na prvom pregledu sam imao 127 kg, imao sam terapiju insulinom: 18/12/22 i tablete gluformina dva puta dnevno, sa naznakom da će mi biti potrebna i još jedna jedinica insulina kasno uveče.
U Centru Dr Gifing sam dobio jelovnik, ništa lakše od dijeta nikad nisam imao u životu i listu suplemenata (moram priznati, prilično skupih za moj džep), to sam nabavio u apoteci.
Sad kad gledam sa ove pozicije, totalno se kajem što nisam ranije primenio ovu priču, izbegao bih mnogo problema.

Naravno, prvi laboratorijski rezultati, koje su oni tražili su mi bili totalna katastrofa, ali sam sam sebi dao mesec dana da „izguram“ ovu priču i da popravim zdravlje.
Prestao sam da pijem alkohol, primenio sam sve principe koje su mi dali nutricionisti, za mesec ipo dana više nisam morao da primam insulinsku terapiju, u sledećem mesecu nisam više pio dotadašnju terapiju za pritisak itd, trenutno sam potpuno zdrav čovek, izgubio sam 34 kg, svake nedelje igram fudbal sa mojim (skoro) izgubljenim prijateljima.
A skoro bivšu ženu, sam vratio, ne svojim novim izgledom (na koji sam izuzetno ponosan), već normalnim razmišljanjem i prosuđivanjem, nekako sam se vratio sasvim u sebe!
Nisam navikao da budem ovoliko otvoreno emotivan, ovo je moje prvo i nadam se poslednje obraćanje na ovaj način, želim da verujem da ću ovom pričom pomoći nekome ko je u sličnoj situaciji, jer duboko verujem da se dobro delo dobrim vraća. Zbog želje da se iskupim za sve loše što sam radio sebi i drugima, dao sam puno ime I prezime I iskrenu ispovest.

Za ekipu u centru dr Gifing nemam dovoljno reči u svom rečniku da ih opišem. Neverovatno, fantastično, genijalno, pa tako opet i opet, pa opet.
Postati ponovo čovek nema cenu, tako da I ne znam koliko bih uopšte mogao da vrednujem rad ovih ljudi u centru.
Spasli su mi sve što imam u životu, a najpre sam moj život.