37 godina

Visoka sam 161 cm i do 35 godine sam nagurala 120 kg, kad sam se morala izmeriti na sistematskom pregledu na poslu. Moja zaova bila u hrono centru dr Gifing u Beogradu i posle toga je mršavila neverovatno dobro, bez ikakve dijete i gladovanja, što je bio moj redovan status. Rekla mi je da pokušam (ja sam pokušala sve što sam znala do tada, ali bez rezultata, naprotiv). Naravno da sam rešila da odem u centar. Merenje je pokazalo užasnu brojku od 146 kg, znači, samo za deset meseci sam dobila te kile, iako nisam ni osetila (garderoba mi je sva u trikotaži).

Srećom nisam dobila infarkt na tom analizatoru (neki savremeni aparat, koji daje i više podataka nego što mi je bilo bitno), dok sam gledala šta mi očitava, ali kasnije u razgovoru sa dr Gifing, shvatila sam da sve mogu dovesti u normalu. Bila sam na oblacima i euforična dok sam izlazila iz centra.

Brat mi je rekao da se verovatno neki poseban zamirisivač vazduha koristi tamo, jer me od davnih dana nije video tako ushićenu kad smo se videli to veče.

Krenula sam u program kao mali školarac, ali i inače sam veoma disciplinovana u svemu. Prvog meseca sam izgubila 5,4 kg čiste masti, sledećeg meseca 5,1 kg…. kilogram po kilogram, bez ikakve dijete, bez onog odvratnog gladovanja i žudnji, pa opet kilogram po kilogram, za 14 meseci sam izgubila 78 kilograma. Nikakav višak kože nemam, sve se sad polako vraća u normalu. Ovo je najmanja težina koju sam imala od devojačkih dana!

Sad mi moja stara garderoba izgleda kao veoma loša šala i pitam se nešto, kako je moguće da je ista cena garderobe broj 50 i 38??? Tamo za debele je dvostruko više materijala!