Imam 42 godine i do pre dve godine sam imao status – morbidno gojazan. Poneko je još i znao da sam dijabetičar i da moram piti statine, jer mi je holesterol bio preko 9, a trigliceridi oko 7, ali čak i sa terapijom, jedva da sam imao dobre rezultate.

Kad kažem gojazan, mislim na to da sam imao 187 kg, sa visinom od 177 cm.

Doduše, to je izmereno kad sam nekoliko godina ranije uspeo da se izmerim u jednoj ustanovi, gde mi radi rođak, a imaju vagu za merenje velikih težina.

Moja sestra je insistirala da odem na pregled kod dr Gifing, nagovarala me je dugo vremena, ja nisam ranije uspevao da smršam, bio sam nekoliko puta hospitalizovan zbog problema sa srcem i pritiskom, ali nikad nisam mogao da smanjim težinu.

Na pregledu sam video da imam 196 kg, a tada mi je, posle mnogo godina izmeren pritisak, jer u centru dr Gifing imaju manžetne ogromne veličine. To je bio neprijatan podatak – 190/125.

Rekao sam – OK, prepustiću se, sa nadom da ću ozdraviti, oslabiti, verovao sam čak i da ću smanjiti broj lekova koje sam uzimao svakog dana.

Zapravo, nakon nepuna tri meseca, nijedan lek nisam morao da pijem, to je bilo željeno, ali neočekivano iskustvo.

Pio sam samo neke prepisane suplemente, prvih mesec dana sam izgubio 8,2 kg masnoća, samo se tog rezultata sećam. Ostalo je išlo svojim tokom. Smršao sam 114 kg do sada, koža mi ne visi, imam samo na stomaku višak kože i verovatno ću to rešiti hirurškom intervencijom, a možda i neće trebati, jer je zapanjujuće da se koža polako vraća u normalu. Potpuno sam promenio fizički izgled, sve navike u ishrani, ne pijem lekove, a dijabetes je moja prošlost. Nikad se nisam osećao ovako dobro, prepun sam energije, bavim se rekreacijom, prvi put u životu… kupio sam opremu, torbu, lepe patike, idem u fitnes, osećam se kao svaki normalan čovek.