54 godine, Profesor, Beograd

Nisam imala problem sa težinom, imala sam malo izražen “stomačić”, ali kad bih videla svoje drugarice, ja sam bila odlična. Kad sam napunila 48 godina, odjednom mi je prestao ciklus. Dva , tri meseca je bilo biće-neće biti i to je bilo to.

Nije mi bilo baš pravo, ali sam rekla sebi, pa ok, to su dobre godine za menopauzu.
Majka mi je umrla kad sam bila baš mala, tako da nisam imala koga da pitam za detalje u vezi sa ovom tematikom.
Nekoliko nedelja nakon očekivane menstruacije (koja se nikad više nije desila), imala sam užasan trenutak, sećam se da sam prelazila Vasinu ulicu, bio je decembar i bilo je veoma hladno. Osetila sam iznenada trnce u čitavom telu, koža na telu mi se naježila, a par sekundi kasnije sam bila oblivena znojem, bilo mi je nenormalno toplo desetak sekundi, a zatim sam se presamitila od hladnoće. Osećaj je bio neverovatno neprijatan.
Dok sam hodala desetak minuta kasnije, ovo se ponovilo, zaista sam se uplašila za sebe. Kad sam stigla kući, unezverena, nazvala sam sve moje drugarice i pregledala sve sajtove , dakle, dobila sam prvi i drugi valung, to je bio opšti zaključak.

Ali sam rešila da ovo bude i kraj mojim tegobama. Lutala sam neko vreme preznojena, sa mržnjom prema neprijatnom mirisu koji sam širila, dok nisam našla definitivnio rešenje.
Kad sam otišla u centar dr Gifing, u upitniku je bilo pitanje o libidu, kao i mnoga druga pitanja. Meni je libido bio nemerljiv, apsolutno sam bila nezainterosavana, za razliku od nekog mog predhodnog života. Nisam čak ni razmišljala o tome da je to problem.
Danas sam na uspešnoj terapiji bio hormonima, centar dr Gifing se postarao za ovo. Doktorka mi je napisala šta je sve neophodno da uradim od analiza i pregleda, ginekoloških, kao i pregled dojki , a kad sam uzela prve doze terapije, vratila sam se u normalno stanje.
Ovako sam se osećala mnogo godina ranije, nisam ni shvatila kako moje telo i um polako propadaju, dok nisam započela ovu terapiju. Za kratko vreme sam se vratila u samu sebe od pre 20 godina. Vratio mi se libido! Moj muž je zaista bio srećan zbog toga, a ja veoma zadovoljna njegovom reakcijom.

Dodatno moram napomenuti, od mog “stomačića” nema ni traga, vežbam po preporuci koju sam dobila, primenjujem program ishrane. Sve moje drugarice su na ovoj bio hormonskoj terapiji, kad se vidimo, pričamo o raznim “onim” temama, kao kad smo bile tinejdžerke, a mnoge od nas imaju unuke. Ovo me je vratilo u život. Osećam se dobro, nisam imala ovakav osećaj dugi, dugi niz godina unazad!