Test intolerancije

4,000.00 рсд

Netolerancija prema određenim komponentama hrane može se pokazati u vidu mnogih zdravstvenih tegoba. To je rezultat stresa kome je organizam izložen unosom namirnica na koje je preosetljiv.

Kategorija:

Opis

Šta je intolerancija na hranu i kako se meri?

Netolerancija prema određenim komponentama hrane može se pokazati u vidu mnogih zdravstvenih tegoba. To je rezultat stresa kome je organizam izložen unosom namirnica na koje je preosetljiv.
Ukoliko dugo vremena unosimo hranu kojom opterećujemo naš metabolizam, a time i rad svih naših ćelija, javlja se gubitak dnevne motivacije i radne energije, umor, migrena, bolovi u mišićim ili zglobovima, tegobe sa varenjem, promene na koži, vrtoglavica, astma, depresija, hiperaktivnost, nesanica…
Mi u glavnom znamo koju vrstu hrane ne varimo dobro, jer se posledice lošeg varenja veoma brzo javljaju u vidu nadimanja, promene u stolici i bolovima u stomaku. S druge strane, najčešće ne znamo koju vrstu hrane ne tolerišemo dobro na ćelijskom nivou.

Uzroci i simptomi intolerancije na hranu?

Naime, od ranog detinjstva, opterećivanjem organizma brojnim grickalicama, slatkišima, kao i slatkim pićima, brzom hranom, hranom punom konzervanasa, uspavali smo mehanizme odbrane i postali smo veoma podložni mnogim bolestima.
Unos hrane koju ne tolerišemo dobro je pravi tihi ubica i direktno utiče na pojavu bolesti kao što su dijabetes, srčani i moždani udar, čir na želucu i dvanaestopalačnom crevu, brojni maligniteti…
Samo izbacivanjem iz ishrane namirnica koje ne tolerišemo dobro, u više od dve trećine slučajeva, dolazi do poboljšanja ozbiljnih zdravstvenih tegoba.
Ova činjenica ima veliki značaj, jer nam govori da možemo biti zdravi pametnim unosom hrane. Da bi hrono nutritivni režim dao najbolje rezultate, potrebno je obaviti testiranje netolerancije na hranu. Ovo podrazumeva precizno ispitivanje koja se namirnica može iskoristiti za stvaranje energije na ćelijskom nivou bez štetnih ostataka, a koje namirnice treba izbegavati.
Svaki čovek ima jedinstven genetski zapis. Prema tom zapisu se odvijaju sve naše fiziološke funkcije, a svakako se ovo odnosi na metabolizam i iskoristljivost namirnica u cilju stvaranja energije. Jednom čoveku je za stvaranje energije odgovarajuća jedna vrsta namirnica, nekom drugom, sasvim druga vrsta.

MORA super

U praksi Anti Aging medicine, najčešće se primenjuje neki od biorezonantnih testova određivanja netolerancije na hranu. Kompjuterski program bi trebalo da bude u mogućnosti da ispita više stotina različitih namirnica, koje naš organizam može ili ne može tolerisati dobro. Danas ima nekoliko takvih test sistema, a najpoznatiji i veoma tražen je MORA biorezonantni test, koji se obavlja na aparatu MORA Super. Ovaj aparat je dizajniran od strane najpouzdanijeg svetskog proizvodjača pejs mejkera, lidera u proučavanju biopotencijala organizma, kompanije Medtronik.
Mora Super test se obavlja po sličnom principu koji se koristi kod merenja EKG signala. Signali se odredjuju putem 4 elektrode (na rukama i stopalima).
Naše ćelije imaju određene bio fizičke potencijale, koji se mogu precizno kompjuterski izmeriti, a softver već poseduje bio-fizičke parametre za preko 600 namirnica, alergena i ostalih supstanci (pesticidi, dlake domaćih životinja itd). U toku merenja ćelijskih potencijala, dobijeni parametri se putem kompjuterskog programa matematički sravnjuju i time se dobija veoma precizna vrednost koja se se pretvara u signal, a ovaj se prikazuje brojčano na ekranu aparata. Pacijent odmah dobija detaljan prikaz namirnica koje mu potencijalno mogu nauditi, ili koristiti, kao i savet nutricioniste.