Zadovoljstvo nam je da Vas obavestimo da je otvoren „Gemmo centar“, prvo genetičko savetovalište u Beogradu.

Pomoću genetskih analiza na jednostavan i siguran način, kvalitetno i stručno, možemo dobiti informacije o potencijalnim pretnjama za organizam, koje je moguće na vreme sprečiti promenom životnih navika.

Takođe, dostupne su i analize iz oblasti nutrigenetike koje daju informaciju o tome da li smo skloni povećanju telesne težine, kako metabolišemo masti i ugljene hidrate, postoji li osetljivost na laktozu, koja vrsta fizičke aktivnosti je najpovoljnija. Svaki pojedinac ima drugačiji genetski zapis zbog čega su i njegove prehrambene potrebe individualne. Rezultati se dobijaju nakon 5-7 radnih dana od dana preuzimanja uzorka – brisa bukalne sluzokože.

Iskustvo je pokazalo da je najbolji način da ostanemo zdravi prevencija. Zato je naša svakodnevna obaveza da podižemo svest ljudi o brizi za sopstveno zdravlje, o tome kako da prepoznaju rizične faktore i koliko su važni preventivni pregledi, posebno ciljani, usmereni ka bolestima koji su najčešći uzročnici oboljevanja i smrti u savremenom svetu.

Misija Gemmo centra je da omogući svakom pojedincu da putem savetovališta i personalizovanih analiza upozna svoje telo, svoju genetsku osnovu, kako bi mogao lakše da utiče na kvalitet života, kondiciju i zdravlje. Geni nam preko proteina definišu život, zdravlje, mladost, sreću, tugu, bolest. Njih ne možemo promeniti, ali imamo mogućnost da načinom života utičemo na njihovo ispoljavanje (ekspresiju).

Vizija Gemmo centra je da svaki pojedinac nauči kako da to što je nasledio iskoristi na najbolji mogući način, kako da podstakne ispoljavanje „dobrih“ gena a time i duži, kvalitetniji i srećniji život.

Dr sci Ivana Buzadžić