Ishrana pre, tokom i nakon trudnoće
Odgovarajuća ishrana pre, tokom i nakon trudnoće je veoma važna. Pravilnim kombinovanjem namirnica, biranjem namirnica po glikemijskom indeksu i baznosti unapređujemo zdravlje bebe i majke, zato je primena programa dr. Gifing idealna za zdravlje mame i bebe. Govorićemo o neophodnim nutrijentima za mamu i za bebu i njihov pravilan razvoj, kako u trudnoći tako i tokom dojenja i uvođenja nemlečne ishrane, takođe i kako prepoznati signale koje nam telo šalje.

Yoga radionica
Pranayame (vežbe disanja) i yoga nidra (duboka relaksacija) predstavljaju osnovu prenatalne joge. Na radionici ćemo se upoznati sa 4 osnovne vežbe disanja, koje vam mogu pomoći tokom trudnoće, ali i prilikom samog porođaja. Uslediće set asana kroz koje ćemo raditi na celom telu.
Zatvorićemo čas dubokom relaksacijom i čakra zvucima za opuštanje čakri.

Obucite nešto u čemu se osećate prijatno i ne jedite 1,5-2h pre časa. Ako ste u mogućnosti, ponesite svoju prostirku i peškir.

O predavačima
Marija Stajić
– Diplomirani nutricionista dijetetičar.

U ordinaciji za hrono ishranu dr Gifing zaposlena od 2011. godine. Predaje u školi roditeljstva na temu principi pravilne ishrane pre, tokom i nakon trudnoće. Pri centru dr Gifing obavlja konsultativne preglede o ishrani dece. Zajedno sa timom lekara i nutricionista radila je na knjizi moj prvi zalogaj, vodiču pravilne ishrane mališana. Redovno drži predavanja o zdravoj ishrani i piše za magazine. Autor je knjige, vodiča kroz dečju ishranu „Moj prvi zalogaj“ u izdanju Izdavačke kuće Finesa i Centra dr Gifing.

Nina Lazić
– Yoga master i savetnik naturopatije

U jogi i prirodnoj medicini je preko18 godina, Nina je yoga master Integralne Hathe i Transformacione joge, vlasnik KEYoga škole u Beogradu i osnivač Joga Portala Srbije (jogaportal.com).

Osim individualnih i grupnih časova joge, Nina uči prenatalnu jogu za trudnice, kao i individualnu licenciranu obuku za instruktore joge, mesečne joga vikende i putovanja i razne tematske radionice. Zastupa JOGAFIT koncept, mesec dana joge i odabrane zdrave hrane u cilju pročišćenja sistema, umirenja uma i, po želji, rada na liniji.

Pre 7 godina, put je naveo na Kalarippayat, drevnu južno-indijsku borilačku veštinu, u koju je i danas zaljubljena i koju radi paralelno s jogom.

Informacije o radionici
Sve učesnice dobijaju i :
– vaučer na 50% na pregled u centru dr Gifing nakon porođaja
– poklon knjigu „Porcija zdravlja“

Nakon radionice ćete uživati u Q&A, uz opuštajuću muziku, užinu, čaj, limunadu… Dobro nam došle!

Kontakt i informacije:
Lidija Maričić
Email: lidija.maricic finesa.edu.rs
Telefon: +381 64 6454856

Cena: 3000 dinara