Utisci o programu dr Gifing – tri nove recenzije | Dr Gifing
Pretraga
Pretraga

Utisci o programu dr Gifing – tri nove recenzije

Utisci o programu dr Gifing – tri nove recenzije
0 09/12/2016

Pred vama su nove recenzije hrono programa dr Gifing.

Ako želite i vi da podelite svoje utiske o programu, dostavite nam svoju priču na office@drgifing.com ili u privatnoj poruci na FB stranici „Centar dr Gifing“.

Dr Nenad Šaponja,
književnik i lekar, osnivač izdavačke kuće Agora

Konačno smo i mi u Srbiji po nečemu važnom u samom svetskom vrhu! „Program dr Gifing“  je jedinstvena medicinska strategija koja se primenjuje u Srbiji i u regionu, dakle, na teritorijama koje su „crna tačka“ na karti obolevanja, ali i umiranja od  šećerne bolesti, gojaznosti,  povišenog krvnog pritiska, te poremećaja metabolizma masti koji su presudni faktori  rizika za nastanak  opasnih  srčanih i moždanih oboljenja. Aktuelna lekarska praksa jeste da se u većini slučajeva predlažu rešenja u vidu lekova za ovekve bolesti i poremećaje. Do sada se niko ozbiljno nije  bavio nepravilnom ishranom, za koju se ispostavlja da je ključni faktor koji dovodi do ovih stanja.

Dr Ana Gifing je koncipirala medicinski program koji se individulano posvećuje pacijentu  pomažući mu da prestane sa lošim navikama u ishrani, koje su kod nas tradicionalne. Primenom ovog programa mi se, ustvari, hranimo saobrazno svom biološkom časovniku i potrebama organizma, te uz adekvatne dodatke u ishrani, na neverovatno jednostavan i prirodan način, naš organizam ne samo da vraćamo u ravnotežu potrebnu za produktivan i zdrav život, već i podižemo njegov energetski i radni tonus. U pravom trenutku se sprečava nastanak najgorih bolesti i patnji.

Iako kompleksan i utemeljen na najnovijim mediciskim saznanjima, „Program dr Gifing“, na najednostavniji i najeftiniji mogući način pomaže najviše. To potvrdjuje i praksa dr Gifing – za manje od desetak godina preko 80 hiljada zadovoljnih pacijenata su pokazatelj da je program zaživeo među ljudima. Rezultati su mu već posle nekoliko nedelja vidljivi.

Široka primena ovog programa od najranijeg uzrasta, pa do starije životne dobi, a posebno kod radno aktivnog stnovništva je zapravo najeftinija metoda koja bi trebala da bude primenjivana  kao „srpski brend“ , kao nacionalna strategija za blagovremenu brigu o zdravlju. Naravno, sve tragom onih naših narodnih mudrosti koje kažu „bolje sprečiti nego lečiti“ i „da se bolest ne dočeka“.

Rade Radovanović,
novinar i dramski pisac, osnivač lista Danas

Nema tog roditelja koji ne želi da učini sve što može  za zdrav i srećan život svoje dece. Kako to često biva, želeti sve najbolje svojim najdražima je jedno – a znati kako im to i ostvariti – ipak je nešto drugo.  Roditelji koji, najčešće, i sami ne znaju kako zdravo  da se hrane – ma koliko to želeli, ne mogu ni svoju decu da nauče pravilnoj ishrani. Najbolji dokaz ove jednostavne istine su sve  gojaznija  deca sa sve gorim posledica po zdravlje.

A lek za zdrav i kvalitetan život naše dece -i ne samo dece – postoji! Zove se – „Program dr Gifing“! Zasnovan na najsavremenijim naučnim dostignućima i principima Anti Aging Medicine, a primenjen kao terapija na hiljadama pacijenata – program dr Ane Gifing  se dokazao  ne samo kao najbolja preventiva (za zdrave), nego i kao izvanredan metod za lečenje bolesti čiji su uzročnici preterana gojaznost.

„Program dr Gifing“ treba uvesti u škole. I kao vid obrazovanja, kao „filozofiju ishrane“ koja  će  vrlo lako naučiti svako dete kako da se pravilno hrani,  te bude zdravo, zadovoljno i uspešno – i kao metod praktične ishrane u školama koji će vrlo brzo, dokazano je, dati izvanredne  konkretne i masovne rezultate.

Svako ko iole doprinese ostvarenju makar jednog od ova dva realna cilja, uvodjenju „Programa dr Gifing“ u škole, moći će da smatra da je lično doprineo  podizanju i obrazovnog i zdravstvenog nivoa  generacija koje tek stupaju na životnu scenu. Generacija  koje bi potom i svoju decu učile – zdravom, srećnom i dugom životu!

Red.prof. Stevan Koprivica,
dramski pisac i šef katedre za dramaturgiju FDU Beograd

Metod, ili još bolje – sistem, dr Ane Gifing je, baš kao svi funkcionalni sistemi koji su u društvenom, tehnološkom, umetničkom , medicinskom, edukativnom i pedagoškom smislu unapredili život čoveka, zasnovan na jednostavnim principima do kojih nije nimalo jednostavno doći. Ništa tačnije i ništa savršenije od jednostavnosti. To je ono kada vam se učini da je to tako lako i lepo da bi ste i vi mogli doći do tog rešenja i načina, samo se, eto, nešto niste dosetili. Iza te jednostavnosti stoje stotine sati predanog rada, promišljanja, vertikalnih izučavanja predjašnjih istraživanja, samodricanja , fokusirano usmerenog talenta, jasno odredjenog  cilja.

Mojim studentima, da bi im objasnio savršenstvo jednostavnosti, često puštam snimke Mark Spica, višestrukog olimpijskog pobednika u plivanju i višestrukog prvaka sveta u slobodnom stilu i betrflaj stilu. Način na koji on pliva stvara vam utisak da bi vi to isto mogli, samo vam ostaje da skočite u bazen. Tako jednostavno. I lepo. Onda ćemo doći do strukture Šekspirovih komada, što je i predmetni zadatak programa na studijama koje predajem. Ima li išta jednostavnije od priče o dvoje mladih ljudi, tinejdžera, koji se mnogo vole ali im roditelji koji su u medjusobnom sukobu, to izričito zabranjuju? Tako jednostavno i prepoznatljivo. Samo, Šeskpir je napisao „ Romea i Juliju“, a mi eto, nešto ne umemo baš tako da pišemo.

Zbog čega navodim ove kompracije kada je u pitanju sistem ishrane koji artikuliše dr Ana Gifing? Ovde je neophodna i jedna fus nota jer sistem dr Gifing nije samo odnos prema ishrani, nego i prema načinu života i jednoj vrsti socijalnog promišljanja baziranog na samopoštovanju ljudske jedinke, na dostojanstvu koji proizilazi iz elementarnog zdravlja.

Kada se upoznate za metodom, premisima i sredstvima  onoga što je dr Gifing artikulisala kao nutrincionističku doktrinu učiniće vam se sve neverovatno jednostavnim, da i sa naše laičke strane  razumemo sve što je ona utkala u njen pristup hrono ishrani. U tome i jeste vrednost  edukativnih sistema namenjenih podjednako mladim i odraslim. Važno je da percipiramo i dekodiramo i premise i konkluzije  onoga što dr. Gifing izlaže na fascinatno simplifikovan način .  A ono što razumemo u to i verujemo i to usvajamo kao sopstveni „ modus vivendi“. Naravno, jasno nam je, da iza te simplifikovanosti stoji predan naučni rad, utemeljena stručna argumentacija, kreativnost,  niz specijalističkih i subspecijalističkih iskustava koji se objedinjuju u  originalan i , ono što je najvažnije, pragmatski funkcionalan sistem. Sistem dr Ane Gifing je sinteza teoretskih  argumenata koje ona kroz ogromno praktično iskustvo  neupitno dokazuje.  Ono što nam nudi kao jedinstvenu medicinsku, ali i sociološku i kultulorošku  celinu/ jer odnos prema sopstvenom zdravlju je itekako sociološki i kulturološki argument, bolest i nezadovoljnost sobom čine čoveka disfunkcionalnim na svim poljima – je poduhvat vredan pažnje svih onih kojima je stalo do zdravog i dostojanstvenog odrastanja mladih generacija ali i održavanja vitaliteta i punog života srednje i starije generacije.

Posted in Hronosihrana by Admin