Braće Nedića 1
11000 Beograd, Srbija
Pon - Pet: 09:00 - 20:00
Subota: 09:00 - 16:00
Call Centar:
011 635 0 635

O nama

dr Ana Gifing

O Centru dr Gifing

Centar za preventivnu medicinu i Program ishrane dr Gifing osnovan je 2003. godine od strane dr Ane Gifing. Petnaest godina rada posvetili smo edukaciji i prevenciji gojaznosti i metaboličkih poremećaja.

Program ishrane dr Gifing je rezultat višegodišnjeg iskustva u praksi i školovanja u najpoznatijim svetskim zdravstvenim centrima kao i saradnje sa čuvenim stručnjacima iz domena antiejdžing medicine. Prvi je takve vrste registrovan upravo u Srbiji.

U okviru dijagnostičkog centra koji primenjuje program ishrane dr Gifing obavljaju se neophodne analize u cilju utvrđivanja postojećeg zdravstvenog stanja.

Novi program u radu Centra je Nutrigenetika. Rezultati DNK testiranja pružaju precizne smernice za kreiranje individualnog programa ishrane i odabir odgovarajuće fizičke aktivnosti.

Najsavremenije metode genetskih testiranja pružile su nam mogućnost da među prvima u regionu kreiramo potpuno individualan koncept ishrane i rekreacije u cilju unapređenja zdravlja i očuvanja dugovečnosti.

Od osnivanja Centra dr Gifing pa sve do danas poverenje našem stručnom timu ukazalo je više od 100.000 pacijenata.

Dijagnostike u Centru dr Gifing

Detaljna analiza metaboličkog stanja organizma procenom učešća ugljenih hidrata, masti i belančevina u stvaranju energije. Rezultati dobijeni CCM-om daju dodatne smernice kako individualno primeniti program hrono ishrane u cilju dobijanja najboljih rezultata.

Section image
Section image

Određivanje in/tolerantnosti na različitu vrstu hrane i pojedine sastojke hrane. Ovaj test se radi u sklopu svakog od programa hrono ishrane, ali se može sprovesti i samostalno (tada pregled ne uključuje i pregled kod lekara i savetovanje za suplementaciju).

Merenje se obavlja u sklopu svakog od programa hrono ishrane. Pored ukupne telesne mase, segmentna analiza tela daje uvid u sastav tela tj. količinu masti, mišića, proteina, minerala, vode itd. Takođe, vaga izračunava i nivo bazalnog metabolizma, vrednost fizičke kondicije, kao i zdravstveni rizik. Rezultat dobijen ovim merenjem pomaže stručnjacima u kreiranju individualnog pristupa programa hrono ishrane.

Section image
Section image

Najpreciznija dijagnostika brzine, simetričnosti, snage kontrakcije i relaksacija mišića. Metoda se preporučuje osobama kojima je neophodna fizikalna terapija posle oštećenja mišića i vezivnog tkiva, rekreativnim i profesionalnim sportistima, svima koji žele da održe dobro stanje lokomotornog aparata. Na osnovu rezultata pregleda, terapeut ili trener, dobija uvid u kom smeru bi trebalo da ide dalja fizikalna terapija tj. koje grupe mišića treba trenirati i na koji način.

Tokom životnog veka svake osobe dolazi do pada nivoa polnih hormona u telu. Ovo dovodi do niza neželjenih manifestacija, kao što su talasi vrućine, pad mentalne i mišićne snage, promenljivo i često, depresivno raspoloženje, pad polne želje i polne moći itd. Takođe, posledica hormonalnog disbalansa jeste i povećavanje rizika od nastanka oboljenja srca i krvnih sudova, šećerne bolesti, poremećaja rada štitaste žlezde, malignih oboljenja, pad kvaliteta kostiju itd. U cilju umanjenja ovih neželjenih tegoba, kao i u cilju prevencije oboljenja koja nastaju usled hormonalnog disbalansa, preporučuje se primena bioidentičnih hormona. Oni su u potpunosti nalik onima u ljudskom organizmu i u potpunosti su prirodnog – biljnog porekla, bez neželjenih efekata. Primena bioidentičnih hormona se preporučuje svim osobama koje su ostale bez dovoljne prirodne produkcije polnih hormona (menopauza i andropauza, kao i tokom perioda koji im prethodi).

Section image
Section image

Slobodni radikali su dovedeni u vezi sastarenjem, ali i sa razvojem preko stotinu patoloških stanja/oboljenja. Oni se normalno stvaraju u organizmu, ali se i neutrališu. Kada ne postoji balans između stvaranja slobodnih radikala i neutralisanja, dolazi do njihovog porasta u tkivima, što uzrokuje neko od brojnih oboljenja i ubrzava starenje. FRAS metodom se određuje količina slobodnih radikala i ukupni antioksidativni kapacitet plazme ispitanika, što daje uvid u stepen ugroženosti organizma njima. U skladu s tim, savetuju se određene aktivnosti koje bi umanjile njihovu produkciju i/ili neutralisale već stvorene slobodne radikale. Ponovnim testiranjem se prati efekat primenjenih mera u funkciji vremena. FRAS se preporučuje svim osobama koje imaju neko hronično oboljenje (bolest srca i krvnih sudova, šećernu bolest, gojaznost, hronične bolesti pluća, maligno oboljenje itd.), ali i pušačima, sportistima koji se intenzivnog bave sportskim aktivnostima, kao i svim onim koji imaju faktore rizika za nastanak bolesti (povišen pritisak, masnoće u krvi, izloženost stresu itd.).

Ovaj program se sprovodi aparatom za Biorezonantnu medicinu. Pristup je u potpunosti individualan i veoma efikasan. Potrebno je do tri terapije da se osoba odvikne od pušenja, pri čemu neće imati apstinencijalne tegobe.

Section image

Pozovite nas za besplatne konsultacije na broj
011 635 0 635
ili zakažite vaš termin za pregled!

Naš tim

Jovana Vasiljevic

Jovana Vasiljević

Direktor

Dragan Večerinović

dr spec. Dragan Večerinović

Lekar

Miljana Lalić

dr med. Miljana Lalić

Lekar

Mirjana Ljutić

Mirjana Ljutić

Nutricionista

Jovo Knežević

Jovo Knežević

Nutricionista

Đorđe Pejić

Đorđe Pejić

Nutricionista

Marija Stajić

Marija Stajić

Nutricionista

Stojanka Ranđelović

Stojanka Ranđelović

Nutricionista

Ivana Dželetović

Ivana Dželetović

Nutricionista

Milena Radomirović

Milena Radomirović

Nutricionista

Marina Rakočević

Marina Rakočević

Nutricionista

Bojana Nikolić

Bojana Nikolić

Administracija

Dragana Đaković

Dragana Đaković

Administracija

Ljiljana Stančić

Ljiljana Stančić

Administracija

Olivera Stanković

Olivera Stanković

Administracija

Dragana Rodić

Dragana Rodić

Administracija