Ilije Garašanina 22
11000 Beograd, Srbija
Pon - Pet: 09:00 - 20:00
Subota: 09:00 - 16:00
rsen
Call Centar:
011 635 0 635

Merenje kalorijske potrošnje

Obaveštavamo Vas da smo u skladu sa preporukama nadležnih institucija odlučili da sve preglede obavljamo online! Kliknite ovde da zakažete pregled.

Merenje kalorijske potrošnje

CCM Express

CCM express -aparat koji određuje bazalni metabolizam (zapravo metabolizam u stanju mirovanja) je jedinstven u celom regionu. CCM Expressje aparat, pomoću koga detaljno proučavamo metaboličko stanje organizma i koju tačno vrstu hrane ogranizam koristi za stvaranje energije. Ovaj pregled se radi kod svih gojaznih pacijenata ukoliko je metabolizam izuzetno smanjen, a ovo se već konstatuje pri pregledu sastava tela na In Body aparatu, takodje i kod osoba sa premalom težinom, kod kojih postoji povećanje metabolizma preko gornje granice.

CCM aparat koristi direktno merenje potrošnje kiseonika i proizvodnje ugljen dioksida u cilju optimizacije nutricionističke podrške i merenje iskorišćenosti ugljenih hidrata, masti i proteina. Aparat služi za odrđivanje bazalnog metabolizma pomoću indirektne kalorimetrije. Prilikom određivanja bazalnog metabolizma pacijent mora biti u psihičkoj i fizičkoj relaksaciji, unos hrane se mora obustaviti 2 do 4 sata pre merenja. Pacijetu se stavi maska na lice i potrebno je par minuta da se pacijent navikne na masku. Merenje bazalnog metabolizma traje 20 minuta. U tako mirnom stanju meri se potrošnja kiseonika i stvaranje ugljen dioksida. Na osnovu potrošnje kiseonika i stvaranja ugljen dioksida izračunava se respiracijski koeficijent ili RQ. Na osnovu dobijenog respiracijskog koeficijenta pristupa se individualnoj izradi jelovnika.

Pozovite nas za besplatne konsultacije na broj
011 635 0 635
ili zakažite vaš termin za pregled!