Program za povećanje telesne mase, kako umereno povećati kilažu | Dr Gifing
Pretraga
Pretraga

Program za povećanje telesne mase


Program za povećanje telesne mase


 

Kako umereno povećati telesnu masu?

Kontrola telesne mase ne ide uvek u smeru gubljenja na težini, pa je  vrlo čest slučaj kada telesnu masu treba podići kako bi bile zadovoljene ne samo antropemetrijske i estetske norme, već i opšte zdravstveno stanje.

Podizanje telesne mase može se postići na račun povećanja masnog tkiva, mišićne mase  i kombinacijom mišićnog i masnog tkiva – zavisno od toga šta je potrebno odraditi.

Na smanjenu ukupnu telesnu masu mogu da utiču sledeći faktori: postajanje nekog hroničnog oboljenja ili poremećaja, rekonvalescencija, nepravilna ishrana (neubročenost, nedovoljan kalorijski unos, nepravilan izbor i kombinacija namirnica i sl.), genetska predispozicija, hiper-aktivnost kod dece, ubrzan bazalni metabolizam, stres, preterana fizička aktivnost, hormonski disbalans itd.

Problem smanjene telesne mase zastupljen je u svim starosnim strukturama, bez obzira na pol, međutim češće se javlja kod adolescenata ženskog pola. Posebnu opasnost krije činjenica da zdravlje u početku nije kompromitovano već samo sa blažim simptomima neredovnog ciklusa koji kasnije na žalost mogu da se leče samo hormonskim preparatima.

Preventivni nutiritivni program za povećanje telesne mase koji se sprovodi u centru Dr. Gifing u ovom slučaju daje odlične i sigurne rezultate

Kod starijih osoba kod kojih je mišićna atrofija značajna, uz korekcije u ishrani, primetan je trend  zaustavljanja gubitka telesne mase pa čak i vraćanje mišićnog tkiva. Osobe koje regulišu telesnu masu imaju propratnu pojavu boljeg psihičkog stanja, smanjenje agresije ili depresije, bolja motorička sposobnost tela, regulisanje probave, nestanak najrazličitijih simptoma tipa: nesanica, gastritis, nizak krvni pritisak itd.

Naravno podizanje telesne mase se sprovodi i za druga fiziološka stanja koja nisu nabrojana ali sa zavidnim uspehom i trajnošću – uz podršku obučenog tima lekara i nutricionista Centra dr Gifing.

Zakažite pregled