Dr Gifing: Gojaznost i hrono ishrana
Pretraga
Pretraga

Gojaznost i hrono ishrana

Gojaznost i hrono ishrana

Pacijent: Ja sam saznala za program iz javnih medija i pošto sam u kategoriji dijabetičara odmah sam se odlučila da dođem kod vas da se konsultujem i da krenem u taj program, prvenstveno je bilo zdravlje a potom i izgled, kilogrami koji mi narušavaju zdravlje.

Doktorka: Šta je vas privuklo pošto zaista ima ogroman broj dijeta koje se prepisuju ovo konkretno nije dijeta da li ste se vi zbog toga opredelili.

Pacijent: Da, jer pre sam primenjivala razne dijete i samo sam čini mi se još više dobijala u težini a u ovom slučaju vidim da količinski može da se jede koliko hoće u određeno vreme i ono što je dozvoljeno i to je ono što je meni odgovaralo. Neke stvari u životu nisam uopšte znala međutim saznala sam i to me je prosto usmerilo kako treba ispravno da se hranim, jer sam videla da sam grešila u mnogim stvarima počev od uzimanja voća ujutru umesto popodne.

Doktorka: A kada ste promenili te navike, ja vidim vaše rezultate i oni pokazuju naravno uspeh u formiranju siluete, smanjenju masti sa tela stomaka i tako dalje, kakvi su vaši laboratorijski rezultati.

Pacijent: Upravo to, prvo i osnovno meni se glikemija fantastično regulisala, znači mesečni prosek i tromesečni prosek je tu oko 5 do 5,5 a ranije nije bio takav, 7,8, čak i 10. Plus jednu tabletu sam izbacila ustvari količinski sam smanjila dozu leka koju sam uzimala za dijabetes.

Doktorka: Koliko dugo vi imate dijabetes ?

Pacijent: Od 96’ te s’tim što sam deset godina bila na režimskoj ishrani po protokolu savetovališta, međutim poslednje tri godine nisam mogla da time više regulišem i onda mi je doktorka pre tri godine uvela lekove.

Doktorka: I vi ste sada smanjili tu terapiju, smanjili ste težinu, nemate oscilacije

Pacijent: Ne, jutarnji šećer mi bude oko 6 iako uzimam lek, bude i 5,5 i 4, bude i 7 ali preko 8 više ne prelazi uopšte.

Doktorka: A kako se vi osećate, jel se osećate dobro, imate energiju ?

Pacijent: Da, da imam energiju za razliku od pre,krenula sam i na rekreaciju šest dana u nedelji, joga, pilates. I ovaj način ishrane mi odgovara

Doktorka: Otkrijte mi tajnu kako ste vašeg supruga nagovorili da dođe, jeste trebali da ga nagovarate ili je on odmah došao.

Pacijent: Prvo jedno 15 do 20 dana on je onako eksperimentalno uz mene pratio, vidi šta ja jedem pa onda uzme malo, na svoju ruku, međutim odmah se video uspeh i on je rekao da će i on isto krenuti

Doktorka: Kakvo je vaše mišljenje o programu hrono ishrane ?

Pacijent 2 : Ja sam moram priznati dobrovoljno i svesno pristao da dođem, prosto ceo život sam bio dobro uhranjeno dete sa tendencijom da se malo nagojim ali sam nekako uvek uspevao da regulišem, međutim ovaj način ishrane mi je pomogao tako što sam postigao ono što sam stalno želeo da jedem normalno a da ne dobijam na kilaži odnosno na masnoćama.

Doktorka: Naravno, pošto ovo nije dijeta, ovo je jedan režim ishrane koji bi trebalo svako da primeni kroz čitav život da negde sebe nađe u tome, jeste imali nekih problema sa prihvatanjem nekih pravila ?

Pacijent: Imao sam problema, ja sam ceo život jako voleo slatkiše, puno sam jeo hleba i to mi je bio prva dva tri meseca problem da se oslobodim te želje za slatkišima, kada sam to prevazišao sada nemam nikakvih problema čak nekad sebe častim u smislu da pojedem neki kolač u vreme kada je to dozvoljeno. Tako da sam apsolutno zadovoljan, nemam više nikakvih problema sa pritiskom, nemam nikakvih problema sa gorušicom i kiselinom što sam imao ranije. Osećam se sasvim dobro, ne vežbam ali puno šetam tako da osećam se sasvim fit. Vrlo sam zadovoljan što sam istopio sve naslage sala koje su mi estetski smetale i moram da kažem da me svi pitaju šta sam radio i kako sam radio a ja kod sebe uvek imam odštampano šta je hrono nutricija kako bih podelio ljudima.