Dr Gifing: Dijabetes tretman
Pretraga
Pretraga

Dijabetes tretman

Dijabetes tretman

Pacijent: Ja sam ustvari tek pre nekoliko meseci, u drugoj polovini prošle godine čula, pročitala u medijima i videla na televiziji o vašoj laboratoriji i dijagnostičkom centru i onda sam se zainteresovala malo više pročitala sam na internetu ima puno podataka i mogla sam da vidim  koje su vrste analiza koje vi radite i pomislila sam da bi to bio za mene neki pravi trenutak da promenim moje tadašnje načine življenja i da iskoristim tu kako sam ja shvatila moju poslednju šansu da ne potpadnem pod lečenje koje vodi sve dijabetičare više manje na insulinsku terapiju.

Doktorka: Jel se sećate kada ste došli kod nas vi ste trebali da primite insulinsku terapiju

Pacijent: Jeste, ja sam pročitala i u komentarima koji su bili na vašem sajtu a i u časopisima u kojima su izlazili podaci o vama da su pojedini dijabetičari skinuti sa insulina, da su umanjene doze i to je za mene bio glavni razlog da dodjem. Naravno pored svih drugih bolesti koje imam, ja sam se borila protiv raka, protiv raznih drugih srčanih bolesti, angine pektoris, srčanih i moždanih i mnogih drugih brojnih bolesti visokog krvnog pritiska, masnoće u krvi i naravno sa prekomernom težinom koja je bila prateća, ustvari ili uzročnik ili posledica svih tih mojih bolesti koje su trajale decenijama. Ne zaboravimo da sam ja u 80 godini, znači već u dubokoj starosti pa ipak mislila sam da nikada nije kasno da čovek nešto promeni u svom životu. Već prvi utisak koji sam stekla kada sam došla u vašu laboratoriju ostavio je na mene jedan veoma značajan i pozitivan utisak. Prvo prilaz pacijentu je bio individualan i studiozan, rezultate koje sam otkrila tom prilikom za mene su bili ne zastrašujući ali su bili krajnje opominjući da treba nešto da se uradi. Ja sam imala jednu veoma važnu potrebu da promenim drastično sve ono što mi do sada nije bilo u redu i prihvatila sam taj program koji mi se učinio sasvim prihvatljivim odnosno odgovarajućim, pogotovo što mi se način ishrane mnogo više dopao nego onaj klasični dijabetičarski način kada su nam određivali pet obroka pa šesti pred spavanje i brojanje kalorija što mi ni malo nije odgovaralo. Vrlo brzo posle kratkog vremena ja sam primetila da su mnoge tegobe koje sam ja imala kao što je vraćanje kiseline, stomačni problemi koje sam imala, nesanice, gorušice, to mi je prvo nestalo što znači da je hrana koju sam uzimala,  bila tačno izbalansirana odnosno uzimana u vreme kada mi ne škodi a drugo ja sam odmah videla da su se moji rezultati poboljšali.

Doktorka: Govorite o šećeru

Pacijent: Da govorim o šećeru, ja sam počela sa ovom dijetom uoči odlaska na banjsko lečenje gde je trebalo da počnu da mi se daju injekcije insulina i tada mi je bio taj HBA1C 9,6. Već, pošto sam skoro mesec dana pre toga bila na vašoj dijeti, u banji su mi izmerili 6,1. Sada pre nekoliko dana te vrednosti su 5,1, znači fantastično.

Doktorka: A terapija ?

Pacijent: Bila sam na Diaprelu, četiri pilule dnevno, sada sam na jednoj

Doktorka: To je odličan rezultat za vas, pretpostavljam da se dobro osećate i energetski.

Pacijent: Energetski isto, vrlo dobro, bolje spavam, boljeg sam raspoloženja, naravno sa svim tim izgubila sam skoro 20 kila, 19 kilograma za tih nekoliko meseci.

Doktorka: Pretpostavljam i da ste zadovoljni i da se i fizički i psihički bolje osećate

Pacijent: Jeste, i tu sam zadovoljna naravno, fizički se bolje osećam, i psihički i fizički uopšte imam mnogo bolje raspoloženje, nisam tako u čestim staračkim depresijama kao što mogu osobe u starosti da budu, naprotiv imam planove koje hoću da ostvarim. I ne samo da ću ja toga da se pridržavam nego sam svoje prijatelje i svoje rođake upućivala da dođu ovde i one koji nisu gojazni ali imaju neke zdravstvene probleme i smatram da je vrlo korisno da se svako pridržava nekih pravila koja su ovde uspostavljena i da je to jedna zaista vrlo dobra, ne dijeta ne mogu da kažem, nego način ishrane koji nam omogućava da lepo kvalitetno možemo da jedemo da uživamo u onome što jedemo a da nam pri tome to dobro čini zdravstveno

Doktor: Vi mislite da vam je ovaj program hrono ishrane Dr Gifing promenio donekle život

Pacijent: Definitivno jeste

.