Neinvazivna tehnologija budućnosti | Dr Gifing
Pretraga
Pretraga

Neinvazivna tehnologija budućnosti

Neinvazivna tehnologija budućnosti
0 25/03/2017

OligoScan 

OligoScan je neinvazivni uređaj – spektofotometar, koji detektuje i procenjuje sadržaj minerala i teških metala preko kože. Očitavanje se vrši na precizno određenim tačkama na dlanu i već nakon nekoliko sekundi, dobijamo rezultat. Ova procedura traje, svega nekoliko minuta, što Oligoscan dijagnostiku svrstava u jednu od najbržih neinvazivnih dijagnostičkih metoda danas.

Čemu služi OligoScan?

– OligoScan utvrđuje aktuelnu koncentraciju magnezijuma, kalcijuma, joda, selena, cinka, sveukupno 20 minerala i oligoelemenata, kao i 12 teških metala,

– Izračunava odnos pojedinih minerala čiji disbalans predstavlja veliki zdravstveni rizik za osteoporozu kardiovaskularne bolesti i druge metaboličke poremećaje,

– očitava stanje oksidativnog stresa i antioksidativne odbrane. Ovaj odnos daje jasnu sliku imuniteta i sposobnosti ili nemoći našeg tela da se odbrani od pretećih obolenja.

 

Zašto je važno da znamo ove podatke?

-Prevencija bolesti: neadekvatne koncentracije minerala, neravnoteža u njihovim odnosima i trovanje teškim metalima su poznati uzročnici karcinoma, metaboličih, hormonskih, zapaljenskih i degenerativnoh bolesti. Ovaj brzi test takođe predstavlja i vodič  za pravilnu ishranu kao osnovu preventivne medicine.

– Najpreciznija individualna suplementacija – utvrđivanje količine oligoelemenata i njihovih balansa osnova je za preciznu preporuku dijetetskih suplemenata potrebnih za poboljšanje i održavanje zdravlja. Ujedno, ovom metodom možemo  na najtačniji način pratiti rezultate efekta terapije.

 

ANESA

Anesa predstavlja najsavremeniju NASA tehnologiju koja sve češće nalazi primenu u kliničko – bolničkim centrima širom sveta gde se koristi kao rutinska biohemijska, metaboličko – hemodinamska analiza krvi.

 Aparat nam daje uvid u preko 150 parametara o celokupnom stanju organizma koji uključuje podatke o funkcijama svih organskih sistema poput.

Ova metoda daje izuzetno detaljan uvid u stanje i funkcionisanje unutrašnjih organa, periferne cirkulacije ali i protoka krvi kroz najvažnije organske sisteme-pluća, bubrezi, jetra, mozak, srčani mišić. Pruža preciznu sliku stanja elektrolitnog balansa, metabolizma tečnosti u organizmu i svih gore navedenih stanja, daje uvid u kompletnu krvnu sliku…

Analizu na Anesa aparatu mogu obavljati osobe svih uzrasta na lak, brz, potpuno bezbedan, bezbolan i komforan način.

Posebno je pogodan za decu i osobe koje se plaše vađenja krvi.

 

BioKat

Biokat MV je trenutno najnapredniji biorezonantni aparat u oblasti medicinskog testiranja i terapije na tržištu.

Jedan od najpopularnijih testiranja koji se radi na ovom aparatu je svakako test Intolerancije na hranu, odnosno osetljivost na svaku namirnicu ponaosob. Baza podataka sadrži oko 600 supstanci odnosno namirnica na koje se radi test u sklopu programa ishrane. Prateći svetske trendove u ishrani, aparat pruža testove na mnoge namirnice koje nisu sa naših podneblja.

Osim testa intoleranicje, Biokat aparat uspešno pomaže i pruža olakšanje bolova kod stanja kao što su glavobolje, bolovi u zglobovima, artritis, problemi sa mišićima, bolovi u leđima, išijadični bol, spotske povrede i mnogo drugih.

Takođe, uspešno i bezbolno se radi i terapija protiv pušenja, a na isti način može se uraditi i na svaku namirnicu na koju imamo neku vrstu zavisnosti.

BioKat nam pruža i detoksikaciju tj. čišćenje organizma od različitih toksina iz hrane i pića, kao i toksina sredine, teških metala, elektromagnetnog stresa. Na ovaj način pomažemo telu da se oslobodi akumuliranih slobodnih radikala i na taj način poboljšavamo imuni sistem, poboljšavamo hormonalni odgovor, čistimo konektivna tkiva-mezenhim, usporavamo proces starenja i samim tim poboljšavamo opšte zdravstveno stanje.

 

Posted in Zanimljivosti by Gifing